CONTAINER VILLA # US :: the CARROL HOUSE BY LOT-EK

lot ek container booklyn2
image :: lot-ek
21 steel containers are collected and stacked. The stack is then cut diagonally along both the top and bottom, creating a striking profile that invokes Williamsburg’s industrial past, while providing a sculptural nod to the rapidly changing neighborhood. The house is located in a typical corner lot in Brooklyn, measuring 25×100-feet. Transforming the containers’ assembly into a single-family residence, the diagonal cut generates a very enclosed and private monolith from the surrounding streets. The diagonal also modifies the conventional ground-floor rear yard type and use, allocating private outdoor space at each level of the house. Large glass doors allow access to each deck, offering light and cross ventilation at all levels. A steel stair along the north wall connects all outdoor spaces.The house is currently under construction.

image :: lot-ek

Client: Private
Building Type: single-family residence
Location: Brooklyn, NY
Size: 5,000 SF
Structural Consultant: Robert Silman Associates
Mechanical Sustainability Consultant: Dagher Engineering
Design: 2011 (currently under construction)

More :

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s